Projecten

Voor wie is de Cotrust methode geschikt

We onderscheiden drie hoofdgroepen:

  • de consument
  • de aanbieder (marktpartijen)
  • financieringsinstelling

Daarnaast neemt de overheid een aparte plaats in. Voorbeelden van consumenten zijn particuliere woningeigenaren, huurders of leden van VVE’s. Maar ook bezitters van vastgoed zoals bedrijven, corporaties, overheden en instellingen. Alle consumenten kunnen profiteren van deze methodiek omdat de kosten worden gereduceerd of gestabiliseerd terwijl comfort, gebruiksgemak en branche specifieke prestaties worden verhoogd.

Marktpartijen vergroten hun omzet en stabiliseren deze omzet voor een lange periode. Hierdoor wordt bedrijfsfinanciering gemakkelijker en goedkoper. Voor Financieringsinstellingen leidt de methode tot een langjarig stabiel rendement. Er kan ook voor een kortere periode gekozen met een hoger rendement waarbij er meer risico’s worden genomen.

Overheden

De overheid of het nu het rijk is, provincie en gemeenten, het streven is vermindering van verbruik van grijze energie, stimulering van de economie, bevordering van de werkgelegenheid en welzijn. De Cotrust methode stelt hen in staat deze ambities op een laagdrempelig niveau te bewerkstelligen. Starten met het eigen vastgoed kan het vliegwiel in gang zetten. De methode stelt hen in staat om met bestaande budgetten het vliegwiel te laten draaien, waarmee bij succes de investeringen met rente worden terugverdiend.